Gjester

Listen med gjester under er fra festivalen i 2019:

Peter Madsen – førti år med Valhalla
Danmarks kanskje mest kjente serieskaper. Kommer til Raptus i anledning at det er 40 år siden det først albumet i Valhall serien ble utgitt. En serie som fortsatt er populær bland store og små, også i Norge.

Timo Wuerz – Wildlife art – meldt avbud.
Tysk serieskaper og illustratør, omtalt av «Süddeutsche Zeitung» som Tegneserieverdens rockestjerne. Har laget serie inspirert av metalmusikk og sitt arbeid med maleri/tegninger av ville dyr.

JP Ahonen – Belzebubs
Finsk serieskaper og illustratør. I Norge er han mest kjent for serien Belzebubs som går i Nemi, serien er også sjangeroverskridene og man kan lytte til musikken til bandet i serien og se musikkvideoer med dem i. Han har også laget den grafiske novellen Perkeros (Sing No Evil) som er oversatt til flere språk.

Linn Isabel Eielsen – L-Innsikt
Norsk serieskaper, illustratør, musiker og slampoet. Serien hennes L-innsikt startet som et prosjekt for moro, men har etterhvert fått fast plass i bl.a. Haugesunds avis. Hun har vunnet flere priser, bl.a. Fritt ord prisen. Hun kommer til Raptus med en rykende fersk bok, «Identiteit».

Dimat – Art of Dana Dimat
Italiensk Serieskaper. Har siden 2009 jobbet som serietegner. Hun har jobbet på utgivelser fra Soleil Editions, som for eksempel Petite Geisha og Les Adventuries de la Mer. I 2016 startet hun samarbeid med Arleston på serien Dark elves. De jobber også sammen på serien «La Baroque Épopée du monde qui ne voulait plus tourner».

Luguy – 50 år som serieskaper.
Fransk serieskaper med lang erfaring. Han er nok mest kjent for seriene Percevan (delvis utgitt på norsk), Gildwin og Sylvio. Du finner utdrag fra alle disse tre seriene, på norsk, i «Raptus presenterer: Luguy»-heftet som blir solgt under festivalen.

Giovanni Rigano – Art of Giovanni Rigano
Italiensk serieskaper og illustratør. Han har illustrert flere grafiske noveller for Disney, men er nok mest kjent som tegner for de grafiske novellene om Artemis’ Fowl. Han har også jobbet sammen med Eoin Colfer (skaperen av Artemis’s Fowl) på bøkene The Supernaturalist og Illegal.

Barry Kitson – Art of Barry Kitson
Britisk serieskaper og illustratør. Han har siden 1980-tallet tegner serier og har i løpet av karrieren vært innom de fleste store karakterene til Marvel og DC, samt Judge Dredd og Judge Anderson for 2000AD. For øyeblikket jobber han som hovedmann på Doctor Strange for Marvel.

Arleston – Work of Arleston
Fransk forfatter og redaktør. Han har jobbet med mange ulike serier opp gjennom, men er kanskje mest kjent for Ekho, Trolls of Troy og serien Elfes. Han er svært populær i Europa, blant annet i hjemlandet Frankrike der han i 2010 var den mest selgende tegneserieforfatteren med ca 1.5 millioner solgt album (det året).

Ola O. Lysgaard – Art of Ola Lysgaard
Norsk designer, maler, tegneserieskaper og illustratør. Lysgaard er en illustratør med en egen, og spennende, strek. I mai gav han ut boken Delvis Fornøyd der han har samlet mye av det arbeidet han har gjort frem til nå.

John S. Jamtli – Art of John S. Jamtli
Norsk serieskaper og illustratør. Han har flere utgivelser bak seg, men gjennombruddet som soloartist kom med Sabotør i 2018. Nylig kom «oppfølgeren» Sabotør: Operasjon Muskedunder og denne vil bli presentert under Raptus. Du vil også få høre om arbeidet han, sammen med Aleksander Kirkwood Brown, har gjort på tegneserie-adapsjonen av Norges Ninjakommandør.

Aleksander Kirkwood Brown – Work of Aleksander Kirkwood Brown
Norsk forfatter. Kanskje mest kjent for bøkene om Edward Rubikon, men han har vert involvert i flere ulike medier. Han har vert med å skrive manus til filmen «Askeladden i Dovregubbens hall». Han har vert tekstforfatter for Nytt på nytt og Underholdningsavdelingen. Han har laget historier for Donald Duck & Co, og ikke minst vert med å lage tegneserie-adapsjon av Norges Ninjakommandør.

Agnes Våhlund – Håndbok for superhelter
Svensk illustratør, grafisk designer og foto-redigerer. Har illustrert den svært populære barnebokserien Håndbok for superhelter.

Elias Våhlund – Håndbok for superhelter
Svensk forfatter, regissør, skuespiller, stuntmann, lærer og plateselskapsdirektør. Har ført pennen i den populære barnebokserien Håndbok for superhelter. Han er også en svært habil fekter.

Arild Midthun – Donald (i Bææregn)
Norsk serieskaper. Hva skal man si, for de fleste trenger neppe Arild noen nærmere beskrivelse. Arild er en av Norges beste, og kanskje mest kjente serieskapere, både i inn og utland. Han har en lang merittliste, men de siste årene er det Donald Duck han er mest kjent for. Til Raptus kommer han med en historie som er plassert i Donald universets versjon av vår kjære by, Bææregn. Han skal også sammen med Knut Nærum og Tormod Løkling snakke om et nytt spennende prosjekt i Donald sammenheng.

Knut Nærum – Knut Nærum
Norsk komiker, forfatter og tegneserieskaper. Kanskje mest kjent for sine mange år som fast paneldeltaker i Nytt på Nytt, men Knut Nærum har også gitt ut mange bøker og tegnet i mange år egne tegneserier, bl.a. serien Bloid. De siste årene har han samarbeidet med Arild Midthun og Tormod Løkling på historier om Donald og vennene hans. På Raptus skal han snakke om dette, men også om ulikhetene med å skrive for tegnerserier og skrive bøker.

Tormod Løkling – Tormod Løkling
Norsk tegneserieforfatter, redaktør, journalist og kåsør. Har siden 2004 vert redaktør for ulike tegneserier hos Egmont. Han jobber også sammen med Knut Nærum og Arild Midthun om Donald historier. Kommer til Raptus for å snakke om et nytt Andeby prosjekt som trioen jobber med.

Regine Toften Holst – Art of Regine Toften Holst
Norsk serietegner, illustratør og animatør. Hun har tidligere deltatt i Uberpress sine antologier. Hun har tegner bok 2 i «7» serien. Hun har også vert illustratør på Edward Rubikons mysterier «Levende snø» og flere andre bøker. På Raptus får du høre henne fortelle om arbeidet med Nordlys: Bjørnar.

Malin Falch – Art of Malin Falch
Norsk tegneserieskaper. Står bak den svært populære serien Nordlys, som er kommet ut med 2 bind så langt og vi gleder oss til mer. I år får vi høre om hvordan hun har latt noen andre overta tegningen i spin-off serien Nordlys: Bjørnar.

Jens K. Styve – Jens K Styve makes comics
Norsk forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Jens K. Styve har 30 år bak seg som serietegner og etter en del års pause kom han tilbake i 2015 med tegneserien Dunce. Han er for tiden aktuell med nytt album med denne serien. Han er også aktiv i crowd-funding av serier og det blir mulig å høre han fortelle om noen erfaringer med dette.

Matt Smith – Smith vs Smith
britisk/canadisk serieskaper, filmskaper og utdanner. Han har flyttet mye rundt i verden, men bor for tiden i Skottland. Du kan møte Matt på standen hans, han vil også ha en workshop søndag for å snakke om serieskapning, noe han har gjort over hele verden bl.a. i Dubai.