Cosplay

Cosplay er en performance-kunst som har vokst til å bli sin egen subkultur. I dag er cosplay et populært innslag på de fleste spill-, anime- og tegneseriefestivaler verden over. Betegnelsen “cosplay” er en sammenslåing av begrepene “costume” og “roleplay”; et kostymekledd rollespill, hvor fokuset oftest ligger på å skape troverdige, personlige presentasjoner av karakterer fra populærkultur. I dag er cosplay i live både som en fritidsaktivitet og, for enkelte, en profesjonell virksomhet.

Cosplayforedrag:
Tema, tid og foredragsholder kommer.

Cosplaykonkurranse – Tid TBA:
Har du et kostyme du vil vise fram? Vil du konkurrere om fine premier? I Cosplay-konkurransen vil du få mulighet til å vise fram kostymet ditt på scenen, hvor din innsats vil bli vurdert av et flott dommerpanel som selv har god kunnskap til kunsten. Konkurransen begynner med en «catwalk» der hver deltaker får omkring 3 minutter på å vise seg fram/lage show for publikum. Dommerne vil deretter stille noen trivelige spørsmål knyttet til ditt kostyme og opptreden. Når alle deltakerne har blitt presentert vil dommerne diskutere seg fram til hvilke verdige vinnere som stikker av med årets heder, ære og flotte premier. Om du har drevet med dette i flere år, eller vil prøve deg for første gang så er du hjertelig velkommen. Vi stiller ingen krav til nivå eller erfaring!

Cosplay catwalk – Tid TBA:
Har du lyst til å vise frem kostymet ditt, men ikke være med i konkurransen? Da er Cosplay Catwalk programposten for deg! Under catwalken kan du vise deg frem i kostymet ditt ved å posere, lage et lite show, “do a twirl”, eller fortelle kort om kostymet ditt. Du går ganske enkelt opp på scenen, viser deg frem og går av igjen. Deretter kommer neste deltaker på løpende bånd. Du kan stille i noe du har kjøpt, eller noe du har laget selv. Her handler det om å kose seg og vise seg frem som karakteren man elsker!